Skip to main content

Povodom obeležavanja prvomajskih i uskršnjih praznika Online centar i ekspoziture neće raditi počev od srede 1.maja, do utorka 7. maja. 

Želimo Vam srećne praznike!

 

Fitch Raiting ponovo dodelio najvišu ocenu ProCredit banci

JOŠ JEDNA POTVRDA SIGURNOG POSLOVANJA

ProCredit banku karakteriše najviši mogući investicioni rejting u Srbiji, ocenila je i ove godine agencija Fitch Raiting, jedna od najvećih svetskih rejting agencija. Time je još jednom potvrđeno da je poslovanje ProCredit banke stabilno, a da su analizirani rizici na niskom nivou.

Fitch Raitings, svetski lider u ocenjivanju kreditnog rejtinga finansijskih institucija, i ove godine je potvrdio BBB- rejting ProCredit Bank Srbije, što je najviša ocena koju Fitch Ratings daje kompanijama u našoj zemlji. Ovakva ocena posledica je više faktora, a pre svega visoka kapitalizovanost i jaka likvidnost, kao i izražena stručnost u kreditiranju malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede. Kao i prethodnih godina, istaknuta je adekvatna procena poslovnih rizika što se sve zajedno pozitivno odražava na kvalitet aktive banke, koji je iznad proseka u bankarskom sektoru. Najvišem rejtingu u Srbiji je svakako doprinela i jaka podrška koju banka dobija od ProCredit Holdinga iz Frankfurta, svog jedinog akcionara. 

Ono po čemu se ProCredit banka izdvaja svakako jeste moderan, digitalni model poslovanja u kojem je fokus na individualnom pristupu klijentima, ali i posvećenost energetskoj transformaciji, odnosno zelenom finansiranju i održivom načinu poslovanja, u skladu sa najvišim evropskim standardima.

ProCredit banka od samog početka bila je fokusirana na sigurnost i dugoročnost poslovnog modela. Klijente posmatramo kao partnere, te se shodno tome trudimo da pružimo najkvalitetnije finansijske usluge zasnovane, kako na razumevanju situacije svakog klijenta ponaosob, tako i na temeljnoj finansijskoj analizi. Najviša ocena kompanije Fitch Raitings, koja nam je ove godine ponovo dodeljena, potvrda je da naše poslovanje ide u pravom smeru, a mi ćemo se svakako truditi da tako i u budućnosti ostane – rekao je Igor Anić, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.


Ovakva ocena je potvrda sigurnosti i stabilnost poslovnog modela ProCredit banke građanima svakako može poslužiti kao jedan od kriterijuma pri odabiru banke, a njihovim postojećim klijentima kao garancija da su napravili dobar izbor.