Skip to main content

ProCredit Talks, epizoda 1: Zašto je danas život nemoguć bez Excela?

Naš gost Aleksandar Grašić nam otkriva u kakvoj su vezi Excel i produktivnost

ProCredit Talks  je novi podcast ProCredit Banke, koji ima za cilj da kroz razgovore sa zanimljivim ljudima iz različitih struka i oblasti delovanja dublje istraži važne teme današnjice koje su ujedno i vrednosti ProCredit Banke. Bavićemo se održivošću, digitalizacijom, transparentnosti, ali i kontinuiranim učenjem, jednakošću, ravnopravnošću...  (i drugim ESG temama).

Da li je danas moguć život bez Excela i zašto nije?

Na ovo pitanje tražili smo odgovor u januarskoj epizodi našeg podcasta ProCredit Talks, a ko bi mogao da nam da bolji odgovor od jedinog Microsoft MVP Excela u Srbiji, Aleksandra Grašića.

Aleksandar Grašić je zaljubljenik u glumu koji je postao ekonomista sledeći “zdrav razum”, ali je, kao preduzetnik, ipak uspeo da spoji ljubav sa formalnim obrazovanjem, i to na neobičan način – postao je naš najtraženiji i najpoznatiji edukator za Excel, zabavan i inspirativan.

Microsoft-ovi i svi ostali “alati” pomažu nam da budemo produktivniji i efikasniji. Mnoge komplikovane računske radnje, za koje nam je trebalo mnogo radnih sati, uz pomoć alata uradimo “na klik”. A onda sve ono preostalo vreme možemo da iskoristimo za druge stvari, bilo da su u pitanju neki novi poslovni izazovi ili zabava. Zbog toga je Excel danas neophodan svakom poslovnom čoveku – objasnio je Grašić.

Grašić nam je u razgovoru otkrio kada decu treba obučiti da koriste Excel, da li moramo imati predznanje iz matematike da bismo savladali ovaj popularni alat i kako mu je pošlo za rukom da za kratko vreme od sjajne ideje napravi još bolji biznis i stekne popularnost na društvenim mrežama. 

Važno je znati koji kurs Excela je baš za vas

Kako ProCredit banka kontinuirano ulaže u edukaciju i usavršavanje zaposlenih, tako je i značajan broj kolega prošao kurseve Excela pod Grašićevom mentorskom palicom. Iskustva su im sjajna, jer je edukacija iz Excela dostupna na više nivoa, od početničkog do PRO, što znači da je usko prilagođena različitim kategorijama polaznika.

 

Pogledajte 1.epizodu ProCredit Talks-a

 

Sve epizode ProCredit Talks-a možete pratiti na našem YouTube kanalu. Kliknite subscribe i zvonce kako biste dobijali obaveštenja kad izađe nova epizoda. 



ESG (skraćenica od Environmental, Social and Governance) je koncept koji predstavlja skup politika i standarda koji obrađuju teme održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.