Skip to main content

Uz kredit za PVC stolariju povraćaj do 20% investicije – moguće je!

Ulaganje u energetsku efikasnost danas je mnogo povoljnije (i lakše) nego što je to bilo pre samo deset ili dvadeset godina. Tehnologije se konstantno unapređuju, a krajnji ciljevi jesu dobra funkcionalnost, štedljivost i, naravno, ušteda energije i očuvanje životne sredine. 

Jedan od načina da svoj dom učinite energetski efikasnim jeste i kredit za energetsku efikasnost ProCredit banke, uz koji dobijate i do 20% novca nazad.

Šta to tačno znači? Ukoliko kreditom finansirate na primer, samo zamenu stolarije, dobijate do 15% povraćaja, ali ukoliko uz stolariju finansirate i energetski efikasnu rasvetu, dobijate i do 20% novca nazad!

Kako to funkcioniše? Nakon odobrenja kredita i završenih radova, prijavljujete se online za povraćaj novca. U roku od 60 dana, stići će vam uplata na račun.

Krediti za energetsku efikasnost najčešće se koriste za ugradnju PVC ili aluminijumske stolarije, jer iznos kredita obično nije velik, a sve možete završiti online. Ovo je energetski efikasno rešenje koje donosi konkretne uštede i, omogućava optimalnu temperaturu u stanu ili kući.

Zašto da odaberete PVC stolariju?

Na svakih par godina isto. Šmirglate, farbate i lakirate drvenariju. Osim što je to komplikovan i dosadan posao, koji oduzima, dosta vremena, shvatate da taj posao ne poboljšava efikasnost prozora – zimi vam je u stanu hladno, leti pretoplo (bez obzira što klimu ne gasite). 
Da li je konačno došao trenutak da se rešite dotrajale drvene stolarije? Je li PVC stolarija zaista pravi izbor?

Održavanje

PVC stolarija je napravljena od Polivinil hlorida,  ili jednostavnije rečeno – od  jedne vrste plastike. Samim tim PVC prozori i vrata ne moraju da se štite raznim lakovima i sredstvima protiv truljenja, te nije potrebno farbanje, niti šmirglanje kao kod drveta. Što bi značilo – krpa, sredstvo za brisanje prozora, dva-tri pokreta rukom i gotovo! 

Dugotrajnost

Samim tim što se pravi od plastike, PVC stolarija ima izuzetno dug vek trajanja. Polivinil hlorid je veoma izdržljiv materijal, koji je otporan na vremenske uslove poput snega, mraza, kiše, ne krivi se, ne guli se kao drvo. Ovaj materijal je nezapaljiv, pa je to još jedna velika prednost. Takođe, na ovaj materijal ne utiču hemijski preparati. Što bi se reklo – mirni ste!

Manji troškovi

Pitate se kako? Izolacija je ključna reč! PVC stolarija ima dobru termo, ali i zvučnu izolaciju. PVC prozori se izrađuju od dva ili tri stakla, između kojih se nalazi interni gas, te zbog toga oni zadržavaju toplotu u kući, dok je leti ne puštaju unutra. Samim tim računi za grejanje (ili hlađenje leti)  su manji! Pored toga što je PVC stolarija energetski efikasno rešenje, ona smanjuje i buku koja dolazi spolja. Ovde veliku ulogu igra vrsta zastakljivanja.

Bezbednost

Vrata i prozori od ovog materijala su napravljeni tako da pružaju najveću moguću bezbednost. PVC stolarija ima vrlo kompleksan sistem za zabravljivanje, dok se u prozore i vrata ubacuju i metalne šipke, što pruža dodatnu sigurnost. 

Izgled

Zbog materijala koji se lako prilagođava, PVC stolarija može da se izradi u raznim oblicima i bojama. Ukoliko biste želeli nešto nalik na drvo ne morate da brinete, jer postoji mogućnost raznih printova. Dakle, pustite mašti na volju!

Cena

PVC stolarija ima nižu cenu spram one od drveta ili aluminijuma. Razlog tome je jeftinija i masovnija proizvodnja, a sam materijal nije skup. Takođe, ovaj materijal lako se može reciklirati, te se ne troše prirodni resursi (drvo), s obzirom da je u pitanju veštački materijal.

Dobra vest je da je kod nas baš  sve online. Dakle brzo, lako i jednostavno. 

Skuvajte kafu, udobno se smestite i detaljno isčitajte sve što vas zanima o kreditima za energetsku efikasnost sa povraćajem do 20%.

Jednostavno je i sigurno isplativo.