Skip to main content

Da li je online keš kredit pravo rešenje za vas?

Trebalo bi da renovirate kupatilo, a menjali biste i stolariju? Vreme je za izolaciju zidova, kupovinu nove veš mašine i popravku par crepova na krovu kuće? Detetu bi trebalo platiti novu fakultetsku godinu? Čini se da se troškovi, kao po Marfijevom zakonu, ređaju jedan za drugim… No, novca je malo za sve. 

I dok razmišljate gde stvoriti potreban novac, drugarica vam uz kafu, onako nonšalantno, saopštava da je upravo kupila nova kola. Radujete se zbog nje, međutim ostaje upitnik iznad glave (dok srčete poslednji gutljaj espresa) - Kako li je to uspela, kad radimo za istu platu?!

Previše ste ponosni da je pitate, a ona je suviše zatvorena da bi vam rekla. Pitate se koja li je njena tajna? Nasledstvo, dodatni posao? Možda je dobar štediša? 

Ma, neee! 

Mala, slatka tajna vaše drugarice, drugim rečima zove se - namenski ili keš kredit.

Mi u ProCredit-u to zovemo investicioni kredit ili kredit za stanovništvo. Razlika u nazivu sa sobom nosi i razliku u nameni kredita. Da pojasnimo - ukoliko za nešto plaćate mesečnu ratu, valjalo bi da vam to nešto donese i konkretan benefit. Recimo, novac uložen u nov automobil, sa kojim ćete preći kilometre i kilometre puta, potpuno je isplativa investicija. S druge strane, otplata keš kredita, na 3 godine, zarad desetodnevnog uživanja na plaži pomalo je sulud trošak. 

Onda, i dalje se pitate da li je keš kredit pravo rešenje za vas?

Odgovor je prost – Ukoliko investirate u nešto, keš ili namenski kredit jesu pravo rešenje. 

Zamena dotrajale drvenarije, bolja izolacija doma, popravka krova, ili školovanje dece svakako jesu investicije koje će vam se isplatiti. 
Potpuno je normalno da nemate uvek za sve što vam je potrebno. A isto tako, potpuno je prirodno da potražite pomoć, onda kada više ne možete sami. 

Šta treba razmotriti pre apliciranja za online keš kredit? 

Kao što smo naveli, keš ili namenski krediti mogu se realizovati u kratkom roku i mogu biti odlično rešenje, ali samo ako ste unapred dobro procenili da je keš kredit najbolja opcija za konkretnu situaciju. 

Obzirom da smo kao banka orijentisani pružanju pune usluge visokog kvaliteta, smatramo da nam je dužnost da vam ponudimo savete u vezi procene koju bi trebalo da sprovedete pre nego što donesete krajnju odluku da aplicirate za kredit. Stoga, preporučujemo da pre podnošenja zahteva razmotrite sledeće: 

Procenite svoju sposobnost otplate kredita

Imajte u vidu da podnošenje zahteva za kredit podrazumeva i dodatni mesečni rashod u periodu u kojem otplaćujete kredit - da li ste dobro razmislili o svom budžetu i mogućnostima da ratu kredita redovno vraćate? 

Za procenu troškova kredita i iznos mesečne rate možete koristiti naš kalkulator. Unesite željeni iznos i rok na koji želite kredit da uzmete i dobićete okvirnu procenu mesečne rate. Neka vam mesečna rata bude jedan od primarnih faktora za odluku, jer je ta rata nešto što morate uklopiti u svoj budžet svakog meseca. Uzmite u obzir trenutna primanja i rashode, kao i eventualne finansijske obaveze koje biste mogli da imate u budućnosti. Svako zakašnjenje sa otplatom može dovesti do penala i dodatnih naknada, ali i da utiče na vaš kreditni rejting - odnosno mogućnost za kasnije ponovno odobrenje kredita. 

Stoga, ukoliko niste sigurni da li možete da priuštite da na mesečnom nivou izdvajate iznos koji je neophodan za otplatu rate, možda je bolje da još jednom razmislite da li uopšte morate da uzmete kredit.

Razmislite da li vam je investicija koju planirate neophodna

Ovaj savet proizilazi iz preporuke broj 1 - odnosno procene sposobnosti otplate. Ukoliko razmišljate o namenskom kreditu, verujemo da smatrate da vam je investicija za koju vam je potreban kredit neophodna, ali imajući u vidu procenu sposobnosti otplate i druge troškove koji mogu da prate kredit ili eventualne penale za kašnjenje, stavite sve na vagu i presudite da li je ovo pravi momenat za novo ulaganje.

Pripremite dokumentaciju

Jednom kada ste zasigurno odlučili da je keš ili namenski kredit najbolja opcija za vas, pripremite neophodnu dokumentaciju:  dokaz o prihodima (izvodi za prethodnih 6 meseci) i očitanu ličnu kartu, kako biste mogli da ih predate odmah prilikom apliciranja za kredit.

 

3 koraka do realizacije namenskog ili keš kredita


Od odluke da aplicirate za namenski ili keš kredit, do konačne isplate kredita, deli vas samo nekoliko koraka koje možete izvršiti u istom danu, bez potrebe dolaska u neku od naših poslovnica.

Evo i koji su koraci u pitanju: 

  1. Proračun rate i iznosa kredita. Na našem sajtu možete dobiti procenu rate kredita u skladu sa traženim iznosom i periodom otplate. 
  2. Unos ličnih podataka, uključujući i iznos vaše zarade na mesečnom nivou.
  3. Potvrde o primanjima i lični dokument. Neophodno je da obezbedite potvrde o primanju zarade za poslednjih 6 meseci, kao i očitanu ličnu kartu ili kopiju ličnog dokumenta. Ukoliko niste u mogućnosti da odmah priložite ova dokumenta, to možete učiniti i naknadno, odnosno pred samu isplatu kredita. 


Kod nas možete uzeti online kredit do 600.000 dinara, bez odlaska u banku, a za kredite preko 600.000 dinara zahtev podnosite online, ali je potreban i jedan dolazak u banku zbog potpisivanje dokumentacije, pre isplate.  

Na nama je da kroz proces podnošenja zahteva i odobrenja kredita prođete što brže i efikasnije, i u tom procesu će vam pomoći naši savetnici iz Online centra, koji će vas kontaktirati ubrzo posle podnošenja zahteva online.

Pogledajte više o našim kreditima za stanovništvo