Skip to main content

Uz solarne panele štedite novac i čuvate životnu sredinu

Kredit za energetsku efikasnost koji vam vraća 15-20% nazad

Dobro jutro, Beograd je i danas najzagađeniji grad na svetu…“ – izgovorio je spiker na radiju, dok ste se probijali kroz gužvu na mostu. Niste se iznenadili, a da li ste zastali i promislili? 

Navikli smo da nemarno trošimo resurse, ne postavljajući pitanje – Šta se dešava kada resursa ne bude?  Resursi su sve skuplji, a ima ih sve manje i manje. Cenu gasa, nafte i električne energije određuje tržište, svetska ekonomska politika, brojni događaji u svetu na koje ne možemo uticati. 

Predviđanja nisu najsjajnija, kako vam je rekao spiker na radiju, no nije sve tako crno. Sunce svakodnevno zalazi na Zapadu, a izlazi na Istoku, ono je besplatno i dostupno svima. 
Upravo sunce može da vam prepolovi, ili čak u potpunosti eliminiše, troškove električne energije, a da uz to još postanete i čuvar prirode!

Kako? Uz naš kredit za energetsku efikasnost sa kojim i do 20% novca dobijate nazad.

Iznenadiće vas cena solarnih panela

Solarni paneli su značajno postali jeftiniji u odnosu na pre deset ili dvadeset godina, a da im pri tome kvalitet nije opao. Naprotiv, tehnologija stalno napreduje, a cilj je uvek isti – manji troškovi i energetska nezavisnost. Razlog značajno niže cene jeste i veća potražnja za solarnim panelima, te veća konkurencija na tržištu. Vlade mnogih zemalja davale su ( i daju)  subvencije kako bi podstakle kupovinu i upotrebu solarnih panela koji sunčevu energiju pretvaraju u električnu, te kako bi tako smanjili efekat staklene bašte. 

Sada solarni paneli mogu da se nađu i po ceni od 100 evra, što je skoro 90% niže u odnosu na osnovni model.

Prednosti solarnih panela

  • Niski troškovi održavanja – Kada instalirate solarni sistem, za vaš dom, vi ste uradili sav posao. Potrebno je s vremena na vreme očistiti ih, odnosno ukloniti prljavštinu koja se nataložila usled vremenskih prilika. Solarni sistemi imaju vek od 25 do 30 godina, a većina proizvođača daje garancije i do 25 godina. Što bi značilo da ste u narednih nekoliko decenija mirni!
  • Laka ugradnja -  Instalacija nije komplikovana, ali isto tako se razlikuje od slučaja do slučaja, te se za svaki objekat radi jedinstvena procena. Pre samog instaliranja izvođači izlaze na teren, i posmatraju gde tačno sunce sija u različito doba dana. Takođe proverava se ožičenje i kompatibilnost kuće, proveravaju se najbolji uglovi, u nastojanju da solarni paneli rade najbolje za vaš dom.
  • Energetska nezavisnost – Solarni paneli, da tako najjednostavnije kažemo, pretvaraju sunčevu energiju u električnu energiju. Time smanjujete troškove, moguće čak i potpuno! 
  • Smanjenje zagađenja -  Fantastično je to što osim uštede vi postajete i najbolji prijatelj prirode, jer solarni paneli smanjuju emisiju ugljenika, te tako doprinose smanjenju efekta staklene bašte.


Zahtev za naš kredit za energetsku efikasnost sa povraćajem od 20% možete podneti potpuno online, a sam kredit će vam biti odobren i isplaćen u roku od svega desetak dana.

Onda, nije li vreme za promene?

A kad smo kod promena – možda je vreme da automobil zamenite biciklom?
Sigurni smo, prijaće i vama i planeti.