Skip to main content

ProCredit regionalna mreža punjača za električna vozila

Na nivou ProCredit grupe, u deset evropskih zemalja tokom 2022. godine biće instalirano ukupno 300 punjača za električne automobile, čije korišćenje je potpuno besplatno. Zahvaljujući proširenoj regionalnoj mreži, vozači ovih vozila će moći lakše da se odluče na duža putovanja. 

Do nedavno smo imali 15 punjača, koji su strateški postavljeni u osam gradova (Subotica, Sombor, Novi Sad, Beograd, Pančevo, Kragujevac, Čačak i Niš) i nalaze se ispred naših Zona 24/7. Novih 27 postavljeno je na prometnim mestima i u blizini velikih saobraćajnica i autoputeva, kako bi bili lako dostupni. 

mapa punjača za električna vozila

Naši građani, kao i inostrani državljani koji voze električni automobil, moći će bez problema da pređu duže relacije pošto će imati priliku da napune bateriju vozila na svakih 100 kilometara. Pored toga što se na ovaj način pruža dodatna vrednost za ove vozače, pozitivan uticaj na kvalitet vazduha vremenom će biti evidentan.

Ulaganje u električne punjače podudara se sa našim ekološkim opredeljenjem, jer je zaštita životne sredine jedan od ključnih principa našeg poslovanja. Jedan od ciljeva projekata ovog tipa je da se građani podstaknu na kupovinu električnih vozila. 

Želimo da budemo primer dobre prakse i na internom nivou, te u svojoj floti imamo 15 električnih vozila. Planiramo da do kraja prvog kvartala ove godine sva naša vozila budu vozila sa nultom emisijom CO2, jer težimo da u skorijoj budućnosti postanemo karbonski neutralna banka.

Preuzmite aplikaciju sa Google Play-a

Preuzmite aplikaciju sa Apple Store-a