Skip to main content

ProCredit banka obeležila 17 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Beograd, 27. novembar 2018. godine – Svoju 17. godišnjicu poslovanja u Srbiji, ProCredit banka dočekala je sa velikim razvojnim trendom u svom poslovanju, kreditnim portfolijom i štednjom koji beleže sve veći rast, brojnim inovacijama i najmodernijim uslugama savremenog direktnog bankarstva.

U prilog toj činjenici najbolje govori podatak da je ukupan kreditni portfolijo ProCredit banke za samo prvih devet meseci u ovoj godini zabeležio rast od preko 13 odsto u odnosu na decembar 2017, pri čemu rast u sektoru malih i srednjih preduzeća iznosi više od 16 odsto. Takav razvojni trend je višestruko veći od proseka na domaćem bankarskom tržištu, što samo potvrđuje da je ProCredit banka odlično pozicionirana i prepoznata kao glavna banka za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

- Samo tokom poslednjih godina, ProCredit banka je uvela mnoge novine u svoje poslovanje, čime idemo ne samo u korak sa aktuelnim trendovima, već se trudimo da bankarsko tržište menjamo i činimo inovativnijim. Sa druge strane, naša banka je među prvima na domaćem tržištu otpočela sa razvojem novog poslovnog koncepta – koncepta direktnog bankarstva, a sve u želji da svoje usluge učnimo dostupnijim i povoljnijim za sve klijente – istakao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

U želji da 17. godišnjicu svog poslovanja u Srbiji obeleži na pravi način, ProCredit banka je u petak, 23. novembra, u beogradskom Belexpocentru organizovala tribinu „Investicije – od ideje do uspeha“, kao i svečani koktel za svoje brojne klijente i poslovne partnere. Tom prilikom je još jednom ukazano na vrednosti kojima je ProCredit banka posvećena u svom poslovanju, kao i na želju da ova banka i u narednom periodu bude banka prvog izbora za mala i srednja preduzeća i za štednju građana.

- Uporedo sa velikim rastom našeg kreditnog portfolija, važno je istaći da je nivo problematičnih kredita u ProCredit banci na najnižem nivou. Građani nas sve više prepoznaju kao banku u kojoj će štedeti, a sve u prvom redu zbog toga što depozitima svojih klijenata upravljamo odgovorno, investiramo ih isključivo u realne projekte domaće privrede i njima upravljamo veoma uspešno. Štednja u ProCredit banci beleži značajan rast i taj trend nas raduje. Samo do septembra ove godine nivo depozita u našoj banci je porastao za više od 8 odsto u odnosu na decembar 2017, a u narednim godinama očekujemo da taj rast bude još značajniji – poručio je Igor Anić.

1

2

3

4

Osoba za kontakt:
Ivan Aranđelović
PR Specialist
063 103 53 86
i.arandjelovic@procreditbank.rs