Skip to main content

Otvorene prijave za POS program – besplatno korišćenje uređaja u prvih 12 meseci

POS program kao prava prilika za digitalizaciju i razvoj biznisa

ProCredit banka deo je POS programa koji pruža podršku uvođenja elektronskog plaćanja kod preduzetnika, odnosno mikro, malih i srednjih preduzeća, ali i javnih institucija. Cilj ove inicijative jeste borba protiv sive ekonomije, ali svakako i prilika za digitalizaciju poslovanja, čime će biti omogućena cashless plaćanja. 


Ovim programom biće obezbeđena besplatna instalacija i korišćenje uređaja za prihvat bezgotovinskog plaćanja (odnosno POS terminal ili E-commerce rešenje) u trajanju od godinu dana ili do ispunjenja maksimalnog prometa od 1.200.000 RSD, a uz subvencionisanu trgovačku naknadu po najpovoljnijim uslovima na tržištu. 


Za program mogu da se prijave svi oni koji žele da modernizuju svoje poslovanje, a nisu imali POS terminal u prethodnih godinu dana, koji su obveznici fiskalizacije. Posebno interesantan može biti stomatolozima, frizerima, salonima lepote, cvećarama, fitnes centrima...


Prijave će biti otvorene u naredne tri godine, koliko projekat traje, a svi zainteresovani mogu se prijaviti direktno preko sajta Bolji način.


Projekat se realizuje u saradnji između Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i kompanija Mastercard i Visa, a sprovodi se pod okriljem develoPPP programa Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomska saradnju I razvoj (BMZ), a u saradnji sa NALED-om I Ministarstvom finansija Republike Srbije. 


ProCredit banka jedna je od prvih banaka na domaćem tržištu koja je prepoznala važnost digitalizacije u bankarskom sektoru, kao i prednosti „cashless ekonomije“ koja doprinosi smanjenju sive ekonomije, ali i jednostavnijem, bržem i sigurnijem načinu plaćanja, s toga je podrška ovog projekta bila logičan sled okolnosti.