Skip to main content

Nova online igrica

Kako izgleda online bankarstvo – iz vašeg ugla

„Odmah ću, samo da skoknem do banke!“

„Super, moram u banku!“


Kad ste čuli da je neko ovo rekao?  Verovatno nikad, pošto je pre bilo nemoguće skoknuti do banke. Odlazak u banku je mogao da potraje i po nekoliko sati – dok sačekate prevoz ili nađete parking, dok dočekate svoj broj u redu ispred šaltera, pa dok nađete zajednički jezik sa bankarskim službenikom. Sve to vas je koštalo prazne baterije na mobilnom (jer šta drugo raditi nego skrolovati dok čekate) i beskonačno mnogo živaca (oni se dokazano najbrže troše u ovakvim situacijama). 

Nešto dobro što je donela 2020. godina

Ova godina zasigurno nije donela mnogo toga lepog, ali barem je ubrzala online pristup svemu i svačemu. Srećom po svačije vreme i živce, u to spada i online bankarstvo. Ono postoji već skoro deceniju, ali ova godina je znatno ubrzala njegovu evoluciju i neke banke, poput ProCredit, pretvorila u 100% online banke. Šta to znači? Vizuelno i empirijski, najviše liči na slike koje vam iskoče kad guglate „udobno“, „ušuškano“, „komforno“. A zapravo znači da banka dolazi kod vas, u vaš dom. Zavalite su u fotelju, stavite mačku u krilo, grickalice, uzmite telefon ili laptop i otvorite vrata vaše virtuelne banke. A možete malo i da se ubacite u neku ulogu, jer scenario zaista liči na reklamu ili čak filmsku scenu. Tih par minuta, dok obavljate sve što vam je potrebno sa bankom, budite uspešni broker sa Njujorške berze ili filmska diva koja raspoređuje svoj novi honorar. A možete da budete i vi, rasterećeni vi, možda je to zapravo i najbolja uloga.

Šta sve možete sa svojim novcem, a da ne probudite mačku koja vam leži u krilu?

Za početak možete da otvorite Total račun putem Video identifikacije.

Ako već imate otvoren račun, onda uplovite u svet internet i mobilnog bankarstva i upravljajte svojim novcem kako vam volja. Proverite prethodne transakcije, platite račune, prebacite novac na račun nekog vama dragog, kome ne možete da predate poklon uživo za praznike i iznenadite ga. 

Budite dobri i prema budućem sebi, pa prebacite malo sredstava na štednju. Nemate štedni račun? Nikakav problem, sad možete da otvorite Flex štednju online i isto tako prebacujete novac sa tekućeg računa na štedni kad god to poželite. A sve to možete i u suprotnom smeru – sa štednog na tekući, bez prekida oročenja. 

Da li vam bankarstvo sad deluje kao neka online igrica? I nije uopšte teška, a pritom je najbezbedniji način upravljanja sopstvenim finansijama. Kad kažemo najbezbednija, to se odnosi i na vaše zdravlje, u koje spadaju i oni živci koje ste pre gubili. A povrh svega, ovakav „odlazak“ u banku zavoleće i vaša mačka, jer to za nju znači više vremena za dremanje u vašem krilu.