Skip to main content

Kako izgleda otvaranje računa online?

Sigurno ste čuli da postoji banka koju ne morate da vidite. Jer, dosta je bilo gubljenja vremena u transportu, tražnju parkinga, čekanju u redu u poslovnici, potpisivanja brda dokumentacije…

Mi smo online banka koja vam pruža mogućnost da sve što vam je od nas potrebno, završite bez odlaska u banku

Naravno, prvo pitanje koje se postavlja jeste kako otvoriti račun, a da banku ni ne vidim. Zahvaljujući modernim tehnologijama, to je danas postalo veoma dostupno i to svaki radni dan od 8 do 20 i subotom od 8 do 12 sati.

Evo kako taj proces izgleda kod nas.

Pre nego što krenete u celu priču, dovoljno je uradite sledeće:

  • Smestite se u prostoriju koja je dovoljno osvetljena, bez buke i drugih ljudi
  • Pripremite ličnu kartu ili pasoš tj. dokument sa vidljivom adresom prebivališta.

Kada je sve spremno, preko vašeg uređaja koji poseduje kameru (telefon, tablet, računar),  na  našem sajtu kliknete na „Otvorite račun online“. 
Kada kliknete na to dugme, otvoriće vam se poseban prozor u kom birate opciju „OTVORI RAČUN SADA“. Pre nego što izaberete ovo polje, pročitajte sve detalje koji se tiču obrade ličnih podataka i izjave da (ni)ste funkcioner.

Potom je neophodno da unesete osnovne lične podatke i da ih potvrdite nakon što  ih još jednom proverite. 

Zatim preuzmate aplikaciju IDnow koju koristite prilikom komunikacije sa našim savetnikom. Nemojte da vas zbuni zahtev za instaliranje ove aplikacije – bitno nam je da vaši podaci sigurno stignu do banke i zbog toga nam je važno da se komunikacija odvija kroz bezbedan kanal, kakav je IDNOW aplikacija. Čim završite otvaranje računa, možete da je deinstalirate sa vašeg uređaja.
 
Sada sledi komunikacija sa savetnikom. Kako bismo bili sigurni da ste upravo vi  osoba koja otvara račun, naš savetnik će vam tražiti lični dokument.  A kako bi se uverio da je na dokumentu vaša slika, savetnik će na kratko upravljati kamerom na vašem mobilnom telefonu – prebaciće kameru sa zadnje na prednju.

Sve u svemu, nakon kraćeg razgovora i provere vašeg identiteta, razgovor je završen. Nakon toga sledi razmena mejlova kojima ćete finiširati ceo proces otvaranja računa.

Mastercard kartica vam stiže na adresu koju ste naznačili – to može biti vaš stan ili radno mesto, kako vama više odgovara.

Uverićete se da se otvaranje računa online ne razlikuje mnogo od otvaranja naloga na nekoj od društvenih mreža. U pitanju je intuitivan, jednostavan proces koji vam štedi vreme, a pri tom omogućava da do računa u banci dođete iz komfora svoga doma. I što je jako važno - više nema potrebe da uzimate slobodni dan da biste nešto završili u banci.