Skip to main content

10 dana do stana

Postoji jedno mesto na kojem se osećamo i ponašamo prirodno, opušteno, kao svoj na svome. U našem domu. To je naš mikrokosmos, naša sloboda i naše utočište od spoljašnjeg sveta. Dom je nešto čemu jedva čekamo da se vratimo, čak i kad smo na dugo očekivanom putovanju. Tu možemo da plešemo kao da niko ne gleda. Ta četiri zida su u našim bojama, po našoj meri i svaki put kad se ušuškamo među njih, kao da kažu „Sve će biti ok“.

Osim ako niste nasledili malo bogatstvo, pred svima nama je isto pitanje - kako doći do tog čarobnog mesta koje je samo naše? 

Nekad je taj put bio dug, trajao je po nekoliko meseci i umanjio vam prvobitnu sreću i poletnost. Srećom, to više nije tako. Sada za samo deset dana možete da uzmete ključeve od svog novog savršenog doma. Kako? Uz naš stambeni kredit. 

U prethodne dve godine, trudili smo se da maksimalno uprostimo sve korake u procesu uzimanja stambenog kredita, a celo iskustvo od neprijatnog pretvorimo u izvesno – jasni koraci, minimalni zahtevi za dokumentacijom i samo jedan dolazak u banku.

Evo kako to izgleda kod nas.

Prvi korak je da podnesete zahtev na našem sajtu. Dovoljno je da unesete osnovne podatke i da nakon toga, u roku od 24 sata, dobijete poziv od našeg savetnika. 
Zajedno ćete preći sve ono što vam je za kredit neophodno - od uslova, pa do dokumentacije. A sa savetnikom ćete razmeniti i broj mobilnog telefona, tako da ćete imati podršku na raspolaganju, čak i ako se kasnije pojave pitanja koja zahtevaju odgovor. 

U principu, osnovna dokumentacija koja se tiče stambenog kredita podrazumeva vašu ličnu kartu, izvod iz katastra za nekretninu koju kupujete, kao i izvod iz banke na kojem se vidi iznos vaših 6 prethodnih zarada. Sva dokumenta dostavljate u skeniranoj formi, mailom i bez dolaska u banku.
 
I to je sasvim dovoljno da se startuje sa procesom odobrenja stambenog kredita. Kada dobijete odgovor, banka će za vas angažovati procenitelja radi procene nekretnine koja će biti zalog za kredit.
 
Proces traje do 10 dana, a u banku dolazite samo jednom i to prilikom potpisivanja ugovora o kreditu, kad je neophodno da donesete i originalnu dokumentaciju koju ste ranije dostavili u elektronskom obliku. Istog dana kada potpišete ugovor o kreditu, potpisujete i ugovor o kupoprodaji stana, a novac će biti prebačen na račun prodavca.

I, šta kažete? Kakav je osećaj kad znate da u ProCredit-u za samo deset dana možete da dobijete kredit? 

Odaćemo vam tajnu. Kad uzimate stambeni kredit kod nas, to je zapravo lakši deo kupovine stana. Sve što vas očekuje nakon toga je zapravo mnogo komplikovanije i uključuje mnogo više angažovanja sa vaše strane – te koje će boje da budu zidovi, te kakve su pločice najbolje, pa kupovina nameštaja, pa raspored. 

Ali, sigurni smo da ćete i u tome uživati jer su to detalji koji će udahnuti vaš stil i duh u malu tvrđavu koja pripada samo vama.