ProCredit banka počela sa odobravanjem kredita za mašine i opremu uz bespovratne pozajmice države 

 

Bespovratne pozajmice države od čak 25% planirane investicije i ove godine Vas očekuju u ProCredit banci. 

Iskoristite ovu izuzetnu priliku i uz značajan državni podsticaj, kao i povoljne kredite ProCredit banke, modernizujte svoje poslovanje.

ProCredit banka je započela sa prijemom i obradom zahteva domaćih privrednika, zainteresovanih za izuzetno povoljne kredite za nabavku novih mašina i opreme uz bespovratne pozajmice države od čak 25 odsto.

Ministarstvo privrede Republike Srbije i ove godine je izabralo ProCredit banku za svog partnera u Programu podrške malim preduzećima, u okviru kog će država odobriti domaćim preduzećima bespovratne pozajmice u iznosu od 1,55 milijarde dinara.

Ovim programom je predviđeno da za planiranu nabavku proizvodne opreme preduzeća obezbede najmanje 5 odsto sredstava od vrednosti opreme koja se kupuje, da iz budžeta Republike Srbije bespovratno dobiju 25 odsto neophodnih sredstava (min. od 500.000,00 dinara, a max 5.000.000,00 dinara), a da ostalih 70 odsto investicije finansiraju povoljnim kreditom ProCredit banke.

Korisnici bespovratnih sredstava mogu biti:

  • pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva, koja su razvrstana na mikro, mala i srednja pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Službeni glasnik RS”, broj 73/19) prema finansijskim izveštajima za 2019. godinu;
  • zadruge koje su uskladile svoja akta, organe i poslovanje sa Zakonom o zadrugama („Službeni glasnik RS”, broj 112/15) i podvrgle se zadružnoj reviziji u poslednje dve godine
  • preduzetnici registrovani u APR.
     

Sredstva iz ovog programa koristiće se isključivo za investicije u nabavku nove proizvodne opreme i mašina. 

Verujemo da ste kroz prethodne programe i sredstva javnog informisanja već obavešteni o namenama programa, ali mi ćemo još jednom rezimirati da privredni subjekti mogu da očekuju ovu podršku države kroz sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme, kao i za izvođenje građevinskih radova i to:

  • proizvodne opreme i/ili mašina;
  • transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta;
  • delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara;
  • građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova,
  • mogućnost  finansiranja mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata sopstvene proizvodnje

  
Saradnju sa našom bankom karakterišu iskustvo, brzina, efikasnost i uspešnost u realizaciji, te Vas s tim u vezi pozivamo da nas kontaktirate i da blagovremeno, zbog ograničenih budžetskih sredstava podnesete zahtev za kredit u ProCredit banci.

Kao i ranijih godina, preduzeća koja prva apliciraju za ova sredstva će prva i dobijati bespovratne podsticaje, jer se podneti zahtevi posmatraju hronološki - prema datumu podnošenja. Zbog izuzetno dobre selekcije, pouzdanosti u kreiranju neophodne dokumentacije i brzine realizacije, sa zadovoljstvom Vas možemo obavestiti da procenat realizacije podnetih zahteva Ministarstvu, koja su pre toga odobrene od strane kreditnog komiteta ProCredit banke, iznosi skoro 100%.
 
Kontaktirajte nas preko Vašeg službenika ili preko kontakt centra Banke na broj 0112057000 ili putem mejla: srb.kontakt@procredit-group.com.

Zakažite razgovor

sva polja označena sa "*" su obavezna

Obaveštenje o obradi i zaštiti podataka o ličnosti

Korišćenje internet prezentacije Banke je moguće bez ostavljanja podataka o ličnosti. U slučaju da želite da se detaljnije informišete, prijavite ili koristite poslovne usluge Banke, na određenim delovima internet prezentacije Banke, moguće je dobrovoljno uneti sopstvene podatke o ličnosti.

Banka prikuplja, obrađuje, čuva i štiti podatke o ličnosti, u svrhu pripreme, zaključenja i izvršenja ugovora, ili postupanja po zahtevima podnetih putem kontakt formi na sajtu u svemu saglasno uspostavljenim načelima i zahtevima važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, što je detaljno opisano kroz dokument “Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti ProCredit Bank” koji je dostupan na zvaničnoj internet prezentaciji Banke, na lokaciji, kao i u poslovnim prostorijama Banke.