Internet
Bankarstvo

Ulogujte se

Novih 30 miliona EUR za preduzeća u Srbiji

Sreda, 07.06.2017.
Frankfurt (Nemačka), 07. jun 2017. godine - Evropska investiciona banka (EIB) i ProCredit banka potpisali su danas u Frankfurtu ugovor o novoj kreditnoj liniji, vrednoj 30 miliona evra, koja će biti namenjena daljoj finansijskoj podršci malih i srednjih preduzeća u Srbiji.
 
Ovaj značajan ugovor danas su potpisali Mateo Rivelini, direktor EIB za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan, i Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke u Srbiji. 
 
(Potpisivanje ugovora između EIB i ProCredit banke - sa leva na desno: Borislav Kostadinov, član Upravnog odbora ProCredit Holdinga, Mateo Rivelini, direktor EIB za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan, i Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke u Srbiji)
 
Ugovor o novoj kreditnoj liniji predstavlja nastavak uspešne saradnje koja već dugo godina postoji između Evropske investicione banke i ProCredit banke u čitavom regionu. Zahvaljujući ovoj kreditnoj liniji, ProCredit banka će nastaviti sa finansijskom podrškom i povoljnim kreditiranjem malih i srednjih preduzeća u Srbiji, odnosno daljom podrškom sektora koji u Srbiji najznačajnije doprinosi razvoju privrede i otvaranju novih radnih mesta.
 
Sredstva iz ove kreditne linije biće odobravana klijentima ProCredit banke koji se bave proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a čije je poslovanje u skladu sa etičkim, društvenim i ekološkim standardima ProCredit banke. Takođe, ovaj ugovor na odličan način govori u prilog želji kako EIB, tako i ProCredit banke da nastave sa jačanjem privatnog sektora u Srbiji i stvaranjem uslova za njegov održivi razvoj. 
- Veoma smo ponosni i zadovoljni nastavkom saradnje sa ProCredit bankom u Srbiji, jer smo uvereni da će i ova kreditna linija omogućiti dugoročno i pouzdano finansiranje, koje je od izuzetnog značaja za razvoj čitavog privatnog sektora, a posebno za dalji razvoj malih i srednjih preduzeća - kazao je Mateo Rivelini iz Evropske investicione banke. 
 
Igor Anić, član Izvršnog odobra ProCredit banke, ukazao je na važnost ovog ugovora i nove kreditne linije za mala i srednja preduzeća u Srbiji.
 
- Ovo je dobra poruka za sve privrednike u Srbiji. Potpisivanjem novog ugovora EIB i naša banka su potvrdili posvećenost istim vrednostima i principima, kao i našu rešenost da nastavimo sa uspešnom saradnjom. Takođe, ovim ugovorom smo potvrdili našu zajedničku posvećenost daljem unapređenju privrednog ambijenta i stvaranju uslova za nova radna mesta u Srbiji – objasnio je Anić. 
 
Borislav Kostadinov, član Upravnog odobra ProCredit Holdinga, matične kompanije ProCredit grupacije sa sedištem u Frankfurtu, je dodao: “Mi smo veoma zadovoljni, jer vidimo da je dosadašnja dobra saradnja sa EIB rezultirala potpisivanjem još jednog ugovora, što će u značajnoj meri olakšati pristup izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća u čitavom regionu.”
 

nazad