Internet
Bankarstvo

Ulogujte se

ProCredit grupa i ADAMI Media Prize nastavljaju saradnju

Sreda, 18.10.2017.

Produženjem saradnje između ADAMI Media Prize i ProCredit holdinga, koja je započeta 2016. godine, obezbeđena je kontinuirana podrška aktivnostima ADAMI Media Prize u promovisanju kulturne raznolikosti i kreiranju poslovnih kontakata i prilika za filmske stvaraoce, audio i video novinare, i radiodifuzna preduzeća. Zemlje u kojima ADAMI Media Prize posluje su Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Gruzija, Republika Moldavija i Ukrajina. ADAMI Media Prize predstavlja inicijativu nemačke neprofitne organizacije Forschungsgruppe Modellprojekte e.V. uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva spoljnih poslova Nemačke (Auswärtiges Amt). Stefan Tolz, direktor programa ADAMI Media Prize, izjavio je: ,,Podrška ProCredit grupe pomaže nam da dalje osmišljavamo i razvijamo ovu prilično novu medijsku nagradu, kao i inicijative za obuke. Isto tako, saradnja je značajan pokazatelj civilnim društvima zemalja Istočnog partnerstva da zajednička posvećenost može da iznedri važne ideje."
 

ProCredit holding će obezbediti dodatna sredstva za aktivnosti kompanije ADAMI tokom 2017. godine, kao i za organizaciju ADAMI medijske nagrade u 2018. godini, uključujući svečanu ceremoniju dodele nagrada u Kišinjevu, u Moldaviji. Ovaj događaj koji se emituje širom sveta nagrađuje izuzetan doprinos kinematografije, televizije i onlajn programa koji promovišu nacionalnu, etničku, religijsku ili kulturnu raznolikost među narodima Istočne Evrope i Kavkaza. 
 

Borislav Kostadinov, član Izvršnog odbora ProCredit holdinga, matične kompanije ProCredit grupe, izjavio je: ,,Kao bankarska grupa koja teži odgovornom poslovanju, ProCredit deli osnovne etičke principe ADAMI Media Prize i čvrsto veruje da medijska scena igra ključnu ulogu u izoštravanju stavova javnosti u pogledu kulturne raznolikosti, ilustrujući način na koji pluralizam i raznovrsnost mogu da doprinose miroljubivoj koegzistenciji."
 

Aktivnosti ADAMI Media Prize usmerene su na rad novinara i medijskih stručnjaka u zemljama Istočnog partnerstva EU. ADAMI ima cilj da promoviše miroljubivu koezgistenciju među narodima stimulisanjem novih ideja i perspektiva u medijima, i promovisanjem medijskog interesovanja za teme kulturne raznolikosti i integracije.
 

O ADAMI Media Prize

ADAMI Media Prize predstavlja inicijativu nemačke neprofitne organizacije Forschungsgruppe Modellprojekte e.V. uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva spoljnih poslova Nemačke (Auswärtiges Amt). Osnovana je u saradnji sa Evropskom radiodifuznom unijom, Nemačkim društvom za istočnoevropske studije i uz podršku medijskih partnera kao što su MDR, ZDF, Deutsche Welle, francusko-nemački kulturni kanal ARTE, i javni radiodifuzni servisi Gruzije, Moldavije i Ukrajine. Uvaženi novinari i filmski stvaraoci sa televizije i iz medijskih kompanija širom Evrope pomažu kompaniji ADAMI na osnovu svog iskustva da unapredi prilike za rad i saradnju u zemljama Istočnog partnerstva i promoviše raznolikost u medijima.

Za dodatne informacije posetite stranicu www.adamimediaprize.eu.
 

O ProCredit grupi

ProCredit Holding AG & Co. KGaA, sa sedištem u Frankfurtu na Majni, Nemačka, je matična kompanija razvojno orijentisane ProCredit grupe koju čine komercijalne banke za mala i srednja preduzeća (MSP) i čiji je operativni fokus u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. Pored ovog regionalnog prisustva, ProCredit grupa je takođe aktivna u Južnoj Americi i Nemačkoj. Akcijama kompanije trguje se na Prime Standard segmentu na Frankfurtskoj berzi. Glavni akcionari ProCredit Holding AG & Co. KGaA su strateški investitori Zeitinger Invest i ProCredit Staff Invest (obuhvata investiciona sredstva za ProCredit zaposlene), Dutch DOEN Participaties BV, KfW i IFC (deo Grupe Svetske banke). Kao nadređena kompanija Grupe u skladu sa nemačkim Zakonom o bankama, ProCredit Holding AG & Co. KGaA je na konsolidovanom nivou pod nadzorom Nemačkog odbora za nadzor banaka (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) i nemačke Bundesbanke.

Dodatne informacije možete pronaći na internet prezentaciji kompanije www.procredit-holding.com.

 

nazad