Internet
Bankarstvo

Ulogujte se

Mala i srednja preduzeća u Srbiji očekuje novih 30 miliona evra

Utorak, 19.09.2017.

Beograd, 19. septembar 2017. godine – ProCredit banka obezbedila je dodatnih 30 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji i odobravanje povoljnih pozajmica koje će našim privrednicima omogućiti da mnogo jednostavnije nastave sa daljim investicijama u svoju proizvodnju i poslovanje.

Ova sredstva deo su finansijskog aranžmana koji ProCredit banka već nekoliko godina ima sa Evropskom investicionom bankom (EIB) i zahvaljujući kom će preduzećima u našoj zemlji biti omogućena finansijska podrška u iznosu od 50 miliona evra.
- Nova kreditna linija sa EIB namenjena je ulaganjima u osnovna sredstva, investicijama u trajna obrtna sredstava, finansiranju materijalnih i nematerijalnih troškova vezanih za konkretnu investiciju, kao i za finansiranje troškova PDV za koje se ne može ostvariti povraćaj od države. Uz veoma povoljnu kamatnu stopu, velika prednost svih pozajmica koje naša banka bude odobravala iz ove kreditne linije se ogleda i u tome što sve te pozajmice privrednici mogu dobijati uz InnovFin garancijsku šemu, odnosno uz znatno manja sredstva sopstvenog obezbeđenja, što realizaciju mnogih projekata čini daleko lakšom i povoljnijom – objašnjava Ana Milić, direktor Sektora za privredu ProCredit banke.
Osim ove kreditne linije, ProCredit banka u saradnji sa EIB i Narodnom bankom Srbije odobrava i veoma povoljne pozajmice iz APEX kreditne linije, u okviru koje su mala i srednja preduzeća, klijenti ProCredit banke već dobili više od 26 miliona evra za različite investicije u svom poslovanju. 
 

nazad